Vi använder cookies på vår webbplats. När du använder vår webb accepterar du att information om ditt besök lagras i din webbläsare.

Qraftsamling 2019

Skellefteå Kraft HBTQ-certifierat

Arbetsmiljö Efter att ha fokuserat på jämställdhet var det hög tid att ta nästa steg. Nu har Skellefteå Kraft HBTQ-certifierat sin likabehandlingsgrupp.

Dela artikel

– Certifieringen är ett sätt för oss att bli mer öppna, säger Sanna Lundström på Skelleteå Kraft. Foto: Skellefteå Kraft.

Sanna Lundström är avdelningschef på Kundutveckling på Skellefteå Kraft. Hon var företagets representant i årets Qraftsamling, och är den som har hållit i trådarna i projektet med certifieringen.

– Vi insåg att vi behövde mer kunskap om de här frågorna, säger hon.

Det är RFSL (Riksförbundet för homosexuellas, bisexuellas, transpersoners, queeras och intersexpersoners rättigheter) som erbjuder företag och organisationer att HBTQ-certifiera sig. Det innebär att företaget tar fram en egen handlingsplan medan RFSL stöttar längs vägen med kunskap och workshops.

Ämnet berör
Internt har arbetet uppskattats.
– Certifieringen är ett sätt för oss att bli mer öppna och inkluderande. Det känns jätte-viktigt för att vi ska vara en attraktiv arbetsgivare så att vi både får behålla vår medarbetare och kan rekrytera fler, säger Sanna Lundström.

Malin Age