Lediga jobb

Med en platsannons i Tidningen Energi når du hela energibranschen. Klicka här för att komma i kontakt med oss så hjälper vi dig.

 

Ny

Energiingenjör med inriktning mot stora anslutningar

2024-02-15

Vattenfall Eldistribution Solna, Trollhättan eller Göteborg

Sista ansökan 2024-03-17

Sverige har inlett en historisk omställning och står inför en omfattande elektrifiering av samhället. Just nu ser vi en kraftfull ökning av förnybar energi och laddinfrastruktur, etablering av nya industrier och en stark tillväxt i storstadsregionerna. Allt detta kräver att elnätet också utvecklas, och kundens första möte med elnätsbolaget sker i anslutningsärendet.

Till ansökan

Vattenfall Eldistribution fortsätter att växa och söker nu dig som vill utvecklas tillsammans med oss som Energiingenjör mot stora anslutningar.

För att möta kraven och behovet i elnätet har enheten Nätanslutningar till uppdrag att på kunds begäran hantera nyanslutning, anslutningsförändringar, ombyggnation av anslutning samt anslutning av produktion till lokalnätet (0,4-24 kV). Vi söker nu flera engagerade medarbetare till den avdelning  som ansvarar för stora anslutningar.

Vårt ansvar är hela processen från kundförfrågan till avslut för våra större anslutningar/företagskunder. Det innefattar nyanslutningar, utökningar och produktionsärenden till lågspänningsnätet i säkringsintervallet 315-1500 A samt alla anslutningar på mellanspänningsnätet, där någon form av projektering och byggnation behövs i vårt nät för att kunna ansluta kunden.  Vi söker nu medarbetare till två av våra grupper inom enheten Nätanslutningar:

  • Elektrifiering; som ansvarar för anslutningsärenden till mellanspänningsnätet (12-24 kV) i våra nätområden i hela landet
  • Stora anslutningar Syd; som ansvarar för anslutningsärenden till lågspänningsnätet (315-1500 A) i våra nätområden i Södra Sverige

Dina arbetsuppgifter som energiingenjör mot stora anslutningar
Tjänsten passar dig som gärna hanterar utmaningar i skärningspunkten mellan teknik, kund och samhälle. Då samhället står inför en stor utveckling inom elektrifiering så är intern verksamhetsutveckling en naturlig del i arbetet. Som anslutningsingenjör hos oss får du därmed en nyckelroll för en positiv upplevelse för kunden och för att vi ska uppfattas som en möjliggörare av hållbar utveckling i samhället.

I rollen kommer du:

1. Agera som kundens naturliga kontakt genom hela anslutningsärendet från start till slut

2. Planera och projektera anslutnings- och ombyggnadsärenden till vårt låg- eller högspänningsnät för att finna de bästa och effektivaste lösningarna

3. Utföra elnätsberäkningar och upprätta kundofferter, projektbeskrivningar och kalkyler

4. Beställa utförande av entreprenör, granska beredningar, följa upp och redovisa projektekonomi

5. Ha kontinuerlig kontakt med kunder, installatörer och entreprenörer

6. Arbeta självständigt men i nära samarbete med både interna och externa intressenter för dina anslutningsärenden

7. Bidra till ständig utveckling av interna processer och rutiner

Din bakgrund

Vi söker dig som har ett stort kundfokus och högt engagemang. I dialogen med kund är du kommunikativ, lösningsorienterad och emellanåt extra tydlig när det behövs. Du har en fallenhet för projektledning och struktur, med en förmåga att skapa framdrift och förtroende. Men din vilja att lära, utvecklas och bidra är det absolut viktigaste!

Vi ser gärna att du har lång erfarenhet från en kundnära roll i elkraftsbranschen men du skulle även kunna ha en bakgrund som konsult, teknisk säljare eller projektledare. Vi ser gärna att du har en utbildning som civilingenjör eller högskoleingenjör där det är meriterande om du också har inriktning mot energi. Vidare är du en god kommunikatör och har lätt att formulera dig i både tal och skrift, på svenska och i engelska.

Mer information

Kom och jobba hos oss
Hos oss får du möjlighet att arbeta i en företagskultur där vi strävar efter att vara öppna, aktiva och positiva med arbetsuppgifter som utvecklar och utmanar dig. Vi erbjuder dig ett fritt och stimulerande arbete där du blir en del av en stark gemenskap och arbetar tillsammans med ditt team för att hitta de bästa lösningarna för kunden. Vi har förmånen att vara med på resan när energibranschen ställer om vilket ställer krav på att du är anpassningsbar men som också ger dig stora möjligheter till båda personlig och yrkesmässig utveckling. Vi förespråkar och stöttar kontinuerligt lärande vilket behövs för att kunna anpassa oss till nya krav, förutsättningar och konsekvenser vad gäller ”ny teknik”, nya regelverk och dylikt.

Orter: Solna, Trollhättan eller Göteborg
Befattning: Anslutningsingenjör

För mer information om tjänsten kontakta rekryterande chefer Anders Warg på 072 522 22 49 alt anders.warg@vattenfall.com eller Anne Jerresand Pekula på 076 768 67 15 alt anne.pekula@vattenfall.com

För frågor om rekryteringsprocessen kontakta Ida Fågelqvist, 070-048 76 82 alt ida.fagelqvist@vattenfall.com

Fackliga representanter för denna tjänst är Christian Ericsson (Ledarna), Anne-Marie Sjöbohm (Akademikerna), Asim Nokic (Unionen) och Ulf Tengman (SEKO). Alla kontaktpersoner nås via Vattenfalls växel 08-739 50 00.

Välkommen med din ansökan senast den 17 mars 2024.  Urval och intervjuer sker efter sista ansökningsdag. Vi tar endast emot ansökningar via vår hemsida.

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla medarbetare ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning. Läs mer om hur vi arbetar med mångfald och inkludering här.

Vattenfall Eldistribution AB är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vi ser fram emot din ansökan!

Om oss

Vattenfall Eldistribution AB distribuerar el till hushåll, företag och samhälle – dygnet runt året om. Vårt elnät är över 12 000 mil långt och vi distribuerar el till nästan 900 000 kunder. Vi bygger, driver, underhåller och investerar i vårt elnät för att du som kund ska få en tillförlitlig leverans. Läs mer om oss här: https://www.vattenfalleldistribution.se/

Ny

Nybro Energi söker Elnätschef

2024-02-13

Nybro Energi Nybro

Tillsvidareanställning/Heltid Sista ansökan 2024-03-10

Nu söker vi en elnätschef som vill vara med och utveckla vår elnätsverksamhet. Vill du arbeta inom en spännande, innovativ och flexibel verksamhet som strävar efter att ligga i framkant? Sök tjänsten som elnätschef hos oss på Nybro Energi. Här får du möjlighet till ett utvecklande arbete i en föränderlig bransch.

Till ansökan

Om arbetsplatsen

Nybro Energi ägs till 100 % av Nybro kommun och har en politiskt tillsatt styrelse.

Vårt uppdrag är att erbjuda elhandel till kunder i hela Sverige, tillhandahålla fiberanslutning, fjärrvärme, elnät samt vatten och avlopp till stora delar av Nybro kommun. Vi producerar också el som motsvarar en fjärdedel av elförbrukningen i Nybro kommun. Dessutom ska vi hålla vettiga priser till våra kunder. Självklart kan både privatpersoner och företag vara kunder hos oss. Bolagen inom Nybro Energi omsätter omkring 420 miljoner kronor och har ca 70 anställda.
Läs mer om oss på www.nybroenergi.se

Arbetsuppgifter

I rollen som elnätschef på Nybro Energi kommer du få en mycket spännande nyckelroll i ett modernt bolag. Du har ansvar för att driva och utveckla vår elnätsavdelning som består av 17 engagerade medarbetare. I arbetsuppgifterna ingår ansvar för personal, budget, planering, drift- och underhåll, beredskapsorganisation och utbyggnad av distributionsnätet. Du ansvarar även för elnätets strategiska frågor och att skapa en långsiktig hållbar utveckling för vårt elnät genom strategier och målstyrning. I rollen ingår även att ansvara för kundernas förväntningar på elnätet samt att medverka till att företaget levererar enligt de uppsatta målen.

Rollen som elnätschef ingår i vår ledningsgrupp och du har stora möjligheter att vara med och utveckla samtliga våra affärsområden i tätt samarbete med övriga affärsområdeschefer, vi söker därför dig som har brett intresse av energibranschen. Du rapporterar elnätsfrågor till VD och styrelsen. I rollen ingår även representation och arbete i olika arbetsgrupper inom kommunen, branschorganisationer och i liknande projekt.

Hos oss får du arbeta i ett bolag som präglas av en positiv och familjär stämning med korta beslutsvägar. Vi strävar efter att vara en schysst och jämställd arbetsplats. Vi välkomnar olikheter och söker medarbetare som gillar att arbeta för teamets bästa. Nybro Energi arbetar aktivt med att vara en attraktiv arbetsgivare och erbjuder därför en generös friskvård för att medarbetare ska hålla sig friska och trivas på jobbet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har god kännedom om och erfarenhet av elnätsdrift. Vi ser gärna att du har ingenjörsexamen inom el eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Det är även meriterande om du har fullständig auktorisation (A) för elinstallationsarbeten, enligt Elsäkerhetsverkets föreskrifter.

För att lyckas i tjänsten bör du ha flera års erfarenhet från ledande befattning och god kunskap om ekonomi. Vi söker dig som trivs i en föränderlig bransch och som ser lösningar och möjligheter. Som ledare är du tydlig, lyhörd och målmedveten, du coachar, stöttar och vägleder dina medarbetare.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Anställningsform : Tillsvidareanställning

Omfattning : Heltid

Tillträde :
Tillträde enligt överenskommelse. Tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden löpt ut så välkommen med din ansökan redan idag.

Ansökan

Ansök senast: 2024-03-10

Referensnummer : A1272784

Lön

Löneform : Månadslön

 

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen : 1

Kontakt

Kontaktpersoner

Tove Ahlqvist
HR-ansvarig
 
Håkan Dahlgren
VD
 

Övrigt

Vi ber dig söka tjänsten genom länken i denna annons, vi tar ej emot ansökningar via mail enligt GDPR. Det är av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den bedöms gentemot andra sökande. Efter att du sökt första gången kan du logga in till ditt CV och uppdatera dina uppgifter samt ändra i det personliga brevet. Därmed kan du söka andra tjänster inom Nybro kommun eller andra organisationer anslutna till Offentliga jobb. Alla skickade ansökningar sparas under din inloggning.

Vi undanber oss samtal från annonssäljare och rekryterings-/bemanningsföretag.