Lediga jobb

Med en platsannons i Tidningen Energi når du hela energibranschen. Klicka här för att komma i kontakt med oss så hjälper vi dig.

 

VD till Oskarshamn Energi AB sökes

2024-05-17

Oskarshamns Energi

VD Sista ansökan 2024-06-06

Vi är ett ledande energibolag som fokuserar på att leverera pålitlig och effektiv energi till samhället. Nu söker vi en engagerad och erfaren VD för att leda vårt bolag.

Till ansökan

Om tjänsten

Vill du leda framtidens energibolag?

Oskarshamn Energi har funnits sedan 1900 och satsningen på utveckling av våra produkter och tjänster skapar många och spännande yrken och arbetsuppgifter, för dem som vill vara med på vår resa in i framtiden.

Företagets nuvarande VD lämnar efter drygt 10 år på sin befattning för att gå vidare i karriären, därmed söker vi hans efterträdare.

Som VD kommer dina huvudsakliga ansvarsområden att omfatta utveckling och genomförandet av strategier som säkerställer bolagets tillväxt och konkurrenskraft. Du kommer också att leda och motivera organisationen för att främja en kultur av samarbete och innovation för att möta framtidens energimarknad.

För att kunna möta framtidens energimarknad är det viktigt att förstå de olika branschregleringar och omvärldsfaktorer som påverkar energiföretag, du som VD måste ha insikt för vad som kan påverka verksamheten och därmed kunna arbeta med riskhantering och möjligheter inom bolaget.

Du rapporterar direkt till styrelsen och leder din egen ledningsgrupp för att på en strategisk och operativ nivå verka för goda samarbeten samt för kundernas och koncernens bästa.

Placeringsort är Oskarshamn.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är införstådd med utmaningarna i energiverksamheten och som har förståelse för kulturen i ett mindre bolag. Du har näringslivsbakgrund, förmåga att bygga nätverk med kunder och intressenter, social kompetent och med ett externt perspektiv. Du besitter en hög affärsmässighet och förmåga att förstå och värdera investering- affärs-/potentialmöjligheter. Samtidigt har du en hög strategisk förmåga såväl som du förstår och kan hantera operativa frågor. Du har förmåga att förstå och hantera det privata såväl som det kommunala ägarperspektivet.

Den person vi söker ska i så stor utsträckning som möjligt stämma överens med nedanstående beskrivning:

  • Goda ledaregenskaper som har bekräftats i tidigare chefserfarenheter
  • Erfarenhet av affärsutveckling
  • Kundorienterad och engagerad i att skapa värde för kunderna
  • Ekonomisk förståelse, ekonomistyrning och uppföljning
  • Förståelse för affärs- och bolagsjuridik
  • God teknisk förståelse
  • Lämplig utbildningsbakgrund för uppdraget, sannolikt teknisk
  • Flytande nivå på svenska språket i tal och skrift
  • God nivå på engelska språket i tal och skrift
  • Innehar B- körkort

Som person är du lyhörd, möjlighetsorienterad och uthållig  men även strukturerad till sättet med ordning och reda som kännetecken. Du klarar att hantera osäkerheter tack vare din förmåga och mod att fatta beslut. Din genomförandekreativitet och initiativförmåga är stor och hjälper dig att kunna hantera odefinierade och komplexa problem. Du innehar ett starkt ledarskap och erfarenhet av att leda en komplex verksamhet genom andra chefer och kan enkelt få med dig medarbetare och intressenter samt övertyga andra genom din pedagogisk förmåga.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Bakgrundskontroll kommer genomföras.

Vi verkar för mångfald och jämställdhet inom samtliga anställningskategorier, och ser därför gärna sökande med olika bakgrund och erfarenheter.

Om arbetsgivaren
Energibranschen är mitt i en spännande utvecklingsfas där kunden, hållbarhet och ny teknik står i centrum. Vi har vår verksamhet i energikommunen Oskarshamn och har som mål att ligga i framkant i den utvecklingen och upplevas som ett innovativt och hållbart energibolag.

Oskarshamn Energi erbjuder energiprodukter och tjänster inom exempelvis el, elnät, fjärrvärme, biogas, solceller, laddlösningar till elbilar samt tjänster och entreprenader i Oskarshamnsregionen.

Inom våra affärsgrenar har både hållbarhet och miljö ett stort fokus och våra investeringar präglas av ett hållbart tänkande.

Oskarshamn Energi är ett lokalt energitjänstföretag om ägs till lika delar av Oskarshamns kommun och E.ON Sverige AB. Koncernen består av Oskarshamn Energi AB med helägt dotterbolag Oskarshamn Energi Nät AB. Koncernen har en omsättning på ca 375 Mkr och har 35 anställda. För ytterligare information besök gärna vår hemsida: https://www.oskarshamnenergi.se

 

Hur du ansöker

I denna rekrytering samarbetar Oskarshamn Energi med Telin Rekrytering & Konsult och du söker tjänsten via www.telinrekrytering.se

Vi arbetar med löpande urval så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Vi tar ej emot ansökningar via e-post på grund av den nya lagstiftningen GDPR. För att din ansökan skall vara giltig, vänligen registrera dig och ansök via vår hemsida.

Har du frågor eller vill veta mer är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Linda Petersson på telefon 070-377 45 74 eller e-post linda@telinrekrytering.se

Välkommen med din ansökan!