Vi använder cookies på vår webbplats. När du använder vår webb accepterar du att information om ditt besök lagras i din webbläsare.

Tema Kompetens

Jämtkraft arbetar långsiktigt för arbetsmiljön

ARBETSMILJÖ Jämtkraft utsågs till energibranschens bästas arbetsgivare 2019. Hur jobbar det jämtländska bolaget för att behålla och attrahera arbetsgivare?

Dela artikel

Foto: Jämtkraft.

En arbetsgivare som har arbetat långsiktigt för att skapa en hälsofrämjande och utvecklande arbetsmiljö är Jämtkraft. Det är kommunerna Östersund, Åre och Krokom som tillsammans äger energibolaget och här finns cirka 400 anställda. Jämtkraft har verksamhet inom el- och värmeproduktion, elnät  samt elhandel. I år utsågs bolaget till branschens bästa arbetsgivare av Nyckeltalsinstitutet.

I Östersund är arbetsmarknaden relativt god. Hittills har Jämtkraft lyckats hitta bra kandidater i de flesta rekryteringarna, menar HR-chef Lillemor Olsson, även om vissa specialistkompetenser är svårare.

Lillemor Olsson, HR-chef Jämtkraft.

– Vi känner av konkurrens inom vissa yrkesgrupper, bland annat på it-sidan. Men än så länge är det inte omöjligt att hitta folk. Det beror nog på att vi bor och verkar i en attraktiv region. Återvändare, de som har skaffat sig utbildning på annat håll och som sedan vänder hemåt igen, är många. Möjligheterna till ett brett friluftsliv lockar även dem som inte har anknytning till bygden.

Men kan man bli en attraktiv arbetsgivare med fina siffror och nöjda, engagerade medarbetare även om det är långt till närmaste slalombacke? Självklart, men det är ett långsiktigt arbete som man aldrig blir klar med, menar Lillemor Olsson.

Ett motto som bolaget jobbar med är sund, säker, trivsam arbetsmiljö. Konkret för Jämtkraft innebär det att fokusera på det främjande och förebyggande arbetet, som syftar till att undvika olyckor, öka riskmedvetenheten, välbefinnandet och produktiviteten.

– Vi fokuserar också på ledarutveckling. Den ska balanseras med en medarbetarutveckling och vi arbetar mycket med erfarenhetsutbyten. På nätsidan planeras investeringar som ska hålla i 50 år, medan andra arbetar med elhandel eller energilösningar där förutsättningarna ändras snabbt. Men även om vardagen kan se olika ut, träffas de olika grupperna regelbundet och lär av varandra, säger Lillemor Olsson.

Utmärkelsen som Bästa arbetsgivare i el- och energi­branschen 2019 var inte målet för Jämtkraft. Det finns mer att göra, tycker Lillemor Olsson.

– Det är ett kvitto på att vi är på rätt väg, men det säger ju absolut inte att vi är perfekta, säger hon och betonar varje ord.

– Det är ett långsiktigt arbete och det här arbetet tar tid.

Malin Age