Vi använder cookies på vår webbplats. När du använder vår webb accepterar du att information om ditt besök lagras i din webbläsare.

Qraftsamling 2019

Jämställdhet hela veckan på Fortum

Arbetsmiljö En föreläsning varje dag under en vecka med fokus på jämställdhet. Det var ett sätt för Fortum att lyfta frågan om hur man ska attrahera fler kvinnor till branschen.

Dela artikel

Foto: Shutterstock.

Under veckan varvades externa föreläsare med improvisationsteater och en paneldebatt med lednings-gruppen.

Martin Lindström och Karin Tholén.

– Vi fokuserade på att det skulle vara så varierat innehåll som möjligt. Våra kollegor kunde vara med på plats i Stockholm eller följa det mesta via Skype. Föreläsningarna filmades och låg tillgängliga på intranätet, berättar Karin Tholén, Senior Business People Partner på Fortum, som tillsammans med sin kollega Martin Lindström, Head of Asset Management Hydro deltog i Qraftsamling.

I botten på listan
Föreläsningen med Tove Dahlgren från organisationen Allbright födde intressanta diskussioner. Allbright går varje år igenom samtliga börsnoterade företag och räknar antalet kvinnor i ledningsgruppen. Branscherna ”Energi” och ”Kraft” brukar i regel tävla om vem som ligger i botten på listan.

– Vi jobbar i en mans-dominerad bransch, och det blev verkligen tydligt när de presenterade sitt material. Annars var nog föreläsningen med futuristen Gustaf Tadaa om digitaliseringen och framtiden den programpunkt som väckte mest intresse, säger Karin Tholén.

Veckan gav mersmak och det är möjligt att den på något sätt följs upp nästa år.

– Det blev verkligen bra och viktiga diskussioner, säger Karin Tholén. 

Malin Age