Vi använder cookies på vår webbplats. När du använder vår webb accepterar du att information om ditt besök lagras i din webbläsare.

Eon satsar 8 miljoner på lärlingsprojekt

Bristen på distributionstekniker och beredare får Eon att agera. Entreprenörer med ramavtal kan nu få lärlingsplatser delvis bekostade av energi­koncernen.

Ämnesområden: Kompetens och karriär

Dela artikel

Eon erbjuder sina entreprenörer ett bidrag för att kunna ta emot fler lärlingar. Under 2020 satsas totalt 8 miljoner. Foto: Eon.

Pensionsavgångar, större efterfrågan på el men få som väljer att studera på relevanta utbildningar – det är några av anledningarna till att det är svårt att hitta utbildade montörer.

– Vi lägger fler beställningar och vill ha mer utfört än vad våra entreprenörer klarar av att leverera. Dessutom ser vi framför oss att behovet kommer fortsätta att öka. Nu måste vi göra vad vi kan för att få fler till branschen, säger Gert Kristensson, som är senior advisor på Eon Energidistribution och ansvarig för lärlingsprogrammet.

– Jag lär mig något nytt varje dag och jag har alltid en erfaren kollega med mig som jag får stöd av, säger Simona Andrini som går som lärling hos One Nordic. Foto: Eon.

Målet är att årligen skapa 30 nya lärlingsplatser, och ge intresserade möjlighet att gå kurser och lära sig yrket på plats av erfaren personal i ett år. De 8 miljoner kronor som är budgeterade för 2020 räcker ungefär till halva lärlingslönen. Resten ska entreprenörsföretaget stå för, som också är den som anställer lärlingen. Kravet för att få ta del av bidraget är att lärlingen stannar minst ett år.

Hitta nya grupper
Kriterierna för att kunna delta i projektet är ganska vida – men platserna ska inte gå till de som redan har yrkes-erfarenhet och rätt utbildning inom området, betonar Gert Kristensson. Tanken är att lärlingsprogrammet ska fånga intresset hos nya grupper:

– Bakgrunden kan vara väldigt olika. Det kan vara personer som redan har yrkeserfarenhet men som vill byta bransch eller utlandsfödda som vill komma in på den svenska arbetsmarknaden. Vi har några grundkrav, men är ganska flexibla om vi tror att personen kommer att klara uppgifterna.

Täcker sex månader
Hos entreprenörerna har intresset varit stort.

–Företagen gör redan mycket för att hitta arbetskraft. Men det är en prispressad bransch och det kan vara svårt att ta emot en person som kanske inte bidrar så mycket till resultatet under den första tiden. Det är därför vi går in och stöttar med en summa som täcker de första sex månaderna, säger Gert Kristensson.

Redan nu är sju-åtta lärlingar på plats, och många är nyfikna.

– Jag får dagligen samtal från personer som vill bli lärlingar och jag för dem samman med någon av våra entreprenörer som kan passa. Vi har börjat med Lokalnät och planerar också att erbjuda entreprenörer inom Regionnät samma möjlighet, säger Gert Kristensson.

Malin Age